Salam Dr Maza.

Saya mengkagumi kesarjanaan, keilmuan dan ketegasan tuan mempertahankan kebenaran. Semua ucapan, tulisan, interviu dan kuliah tuan di youtube saya download buat koleksi dan disebarkan kepada orang tua dikampung. Seperti yg saya duga bila sebut Mufti Perlis diorg terus cakap Wahabi dan bahaya. Saya malas nk bertengkar cuma saya pasang jer kuliah tuan utk mereka dengar. Bila tiba part tuan membidas kerajaan / UMNO mereka suka tp bila tuan membidas PAS mereka mula mencebik. Saya cuma mampu tersenyum.

Lepas tu saya pasang youtube badrul amin yg melempar kata-kata kesat “bapak Setan” diorg terkjut. Saya ckp bandingkanlah ucapan siapa lebih berilmu. Kemudian saya tny wahabi tu apa? diorg pun tak tau. saya bagi artikel tuan bertajuk Katakan Tidak Kpd Wahabi. Diorg membaca tanpa memberi sebarang respon. Cuma diorg berpesan jgn taasub kpd tuan. kemudian saya membalas.. Dr. asri tak bagi orag taasub kat dia dan abah pun jgn taasub kat tok guru.

Tahniah kpd Dr Maza sbb sekali lagi dijemput ke kelantan. Saya kagum dgn TOk Guru Nik Aziz kerana meniktiraf keilmuan tuan, walaupun kadangkala tuan juga ada mengkritik beliau. Ternyata beliau seorg tokoh ulama yg jujur dan tidak berdendam berbanding Mufti Perak yg mungkin tidak boleh menerima teguran tuan.

Teruskan Perjuangan. Terlalu ramai masyarakat di luar sana yg dahagakan Islam tulen. Saya akan membantu sedaya-upaya menyebarkan artikel tuan kepada rakan2, opismate, bos-bos dan keluarga.

Salam perjuangan

Fauzi Sabri
fauzisabri@gmail.com