Assalammuaikumwm.wb.

Saya mengucapkan tahniah dan syabas di atas keberanian serta beterusterang Dr. dalam menulis terutamanya tulisan Dr. terbaru di Mingguan Malaysia keluaran 4 Januari 2009. Saya kerap kali mengikuti tulisan Dr. dan kali ini saya fikir agak lebih keritis berhubung isu Palestin dan kebiadapan regim Zionis ‘menyembeleh’ bangsa Palestin dan kebencian regim laknatullah itu terhadap umat Islam di Gaza khususnya dan dunia amanya.

Penglibatan Dr. menyertai demotrasi di UK dengan penduduk tempatan tentunya bukan Islam dan pendatang menentang serangan membabibuta Yahudi di Gaza saya kira satu tindakan yang dialu-alukan. Penduduk kita di Malaysia juga mengadakan demo tetapi dilakukan berpuak-puak dan ikut aliran fahaman politik masing-masing. Malangnya bukan Islam buat tidak tahu sahaja. Begitu juga kumpulan-kumpulan berasaskan agama contohnya kumpulan Tabligh seakan-akan tidak ada perasaan untuk bersuara . Dan juga kumpulan-kumpulan lain.

Saya rasa amat kecewa dengan sikap pemimpin-pimimpin Islam saperti Mesir, Jordan, Arab Saudi yang melebelkan Hamas punca kepada masaalah ini. Pemimpin-pemimpin boneka USA ini sanggup berpelok tubuh membiarkan saudara-saudara seagama dan sebangsa dibunuh sewenang-wenangnya bagaikan ayam daging disembelih.

Saya memohon semoga Allah beri bantuan kepada pejuang-pejuang Islam Hamas dan Palestin dan lain-lain pejuang Islam di seleruh pelesuk dunia demi menegakkan kalimah tauhid. Allah Kau maha mengtahuai.

- Abd Salam KL
salamhabib46@yahoo.com